Cigunung, Lukisan kénging Yus Rusamsi
Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Salasa, 06 Désémber 2016 18:28
Prana Husni: " sampurasun. ngiring..."
Senén, 05 Désémber 2016 10:30
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Sampurasun.... Ngiring ngaderes deui di palih dieu...."
Saptu, 12 Novémber 2016 23:37
Ajang Yustiana: " fikminna kerén, fikminerna gé kerén-kerén. Fbs mémang kerén,..."
Salasa, 08 Novémber 2016 02:32
Harry Ferdiansyah: " Assalamualaikum wr wb ngiringan..."
Jumaah, 21 Oktober 2016 20:03
Asep Saepudin: " Assalamu'alaikum Wr. Wb. Sampurasun, nepangkan sim kuring wasta Asep Saepudin, linggihna di Kertasari Kabupaten Bandung, seja ngiring aub kalayan diwuwuh ku tali silatuahim mugia aya dina jembar kawilujengan,..."
Ahad, 25 Séptémber 2016 14:27
Abu Labib Malawat: " Maksad hoyong muka kamus. Naha teu tiasa..."
Rebo, 21 Séptémber 2016 16:31
AD Rusmianto: " Sampurasun, bade ngedit profil ge sesah, teras wae dina halaman eta, saatos login teh. teu lebet kana halaman edit profil. sakali deui hapuntenna. jarang On oge akang, resep maca, hoyong diajar nulis oge...."
Ahad, 28 Agustus 2016 07:12
Abu Labib Malawat: " Sampurasun, Kumaha carana beh kacatet ID warga FBS? Hatur..."
#
Fiksimini basa Sunda tambah murudul, tambah arédun. Rupa-rupa...
#
Kacaturkeun, basa Ernést Hémingway keur ngariung di hiji kafé, jeung...
#
(Adaptasi wawancara Becky Tuch jeung sababaraha pangarang tur...
#
K. David Harrison teh dosén Linguistik di Swarthmore College sakaligus Diréktur...
#
Istilah flash fiction mimiti aya taun 1992 tina judul buku antologi nu judulna Flash...

SARÉWU INDUNG

Kénging Éboéd
Dipidangkeun dina lapak 28 Juni 2016 22:56:21

Purnama kari sabeulah. Nyésakeun cahaya nu teu pati ngempur. Guluburna surem. Sasurem haté hiji jajaka nu keur anteng menekung di juru masigit. Husu, ngitung léngkah nu geus kalarung. Keclak cimata maseuhan saamparan sajadah. Nyeungceurikan dirina. Nyeungceurikan tapak-tapak nu geus kasorang. Disaksian ku tiis jeung simpéna peuting.Maju ka janari. Mingkin husu. Kalan-kalan buuk panjangna ririaban, katebak hiliwirna angin nu moncor tina sesela jandéla masigit nu méléngé. Haténa jumerit, nyanyambat nu miboga dirina. Karumasa nyangkaruk jeroeun dada. Aya nu nyérését, nurihan léngkob haténa.Dumadakan. Séor...! Sora angin ngabintih. Ti langit, cahaya putih ngabarasat nojo masigit. Ngabulen. Ngagulung. Ngabetot nu keur husu mumbul ka langit. Manéhna kumalayang di antara méga-méga. Mingkin luhur, mingkin luhur, mingkin luhur.Di langit ping pitu. Manéhna nyakséni saréwu bulan, cahayana moncorong tapi linduh. Dina unggal bulan, aya pameunteu indungna nu salila ieu teu weléh dipikabogoh.

SAPU JAGAT

Kénging Zév MyZoul
Dipidangkeun dina lapak 26 Oktober 2015 22:46:08

Langit tobros ku du'ana nu ngaruhit. Peledug, kaduruk. Laju marékplékan jadi yutaan kembang seuneu. Pating-belesur. Ngajalalegur, niban lemah. Neunggar imah. Nembrag kasur. Jagat inggeung.
Nu boga du'a kareureuwasan. Caméot kasedekkeun ku nu pating-polotot.
''Gara-gara siaaa!'' ceuk nu bentik curuk.
''Teu suka ku aing dunya dirurujit?'' sengor nu teu maké kolor.
''Pan kami nu nyusuan dunya téh, Deuleu!'' nu teu maké kutang milu keuheul.
''Bedokeun tah du'a téh siah!''
Éar, galécok ti jelema-jelema nu geus kabeuleum jadi areng. Harangit.
''Gustiii, Nu Maha Welas tur Maha Asih...,'' gerenyem-gerenyem.
Jagat jempling.
Saban haté ngadaru'a nu sarua. Khusu naker. Ménta kasempetan nu kadua.
Du'a-du'a sareungit naker. Nyambuang. Pating-kalayang. Ngatumbiri. Nambal langit anu semplék. Hawa engap ku du'a nu pasesedek. Silih-dedetkeun.
Beledug! Jagat maksiat bitu. Bersih sapisan. Langit lénglang. Dunya caang.
Nu ngadu'a mimiti, ngagukguk. Sumegruk. Karumasa nyangkaruk na raga ungkluk.***

SESEMPLÉKAN

Kénging Tatin Sardjiman
Dipidangkeun dina lapak 26 Oktober 2015 11:37:38

Cika-cika enyay-enyayan tina nétrana,
basa sakolébat kuring paamprok jeung manehna.
Kuring kasengsem. Hampura kuring. Cing tingali kuring, geura artikeun ieu teuteup nétra kuring, kuring kabéngbat ku teuteup anjeun. Haté degdegan mangsa panggih tadi jeung anjeun. Hampura kuring. Harepan mimiti mesat ngawang deui. Kuring hayang ngaranggem sulintang. Hiukna angin lalaunan ngahiji jeung rupaning kelir, ngawangun impian bagja, ngabayangkeun deui imah katumbirian.
Duuuh... Haté téh geuning dlaif. Hampura kuring. Ieu haté asa lain milik kuring deui. Kuring mitresna anjeun, rasa diri hayang jadi milik anjeun.
"Umaaah...!"
"Dalem, Abah!"
"Nuju naooon?"
"Nuju ngaduruk runtah, Bah."
Lung kertas ungkara rasa na aksara meunang ngotrét kana ruhak. Sakotépat béak, laju jadi silalatu. Keun teu kudu ditulis, da rék dikirim kamana?

KRD LASTEU

Kénging Agus R Munggaran
Dipidangkeun dina lapak 26 Oktober 2015 08:14:36

Teu kahalangan ku umur, mangsana katresna ngancik deui mah alam dunya asa béngras. Sumanget ngagedur deui!
Nganjang, tangtuna gé béda jeung jaman keur ngora baheula. Ngobrol teu pati jongjon da bari diréwong ku renghik budakna nu bungsu atawa kaselang ku Si Cikal nu laporan itu ieu di sakolana. Teu ieuh asa kaganggu! Nganjang lain ukur rék sosonoan jeung manéhna. Buleud niatna gé rék mikanyaah ‘berikut pakétnyah’.
Kasono kapegat ku samporétna waktu, KRD nu lasteu jurusan Cicaléngka moal lila deui liwat. Sanggeus pamitan gura-giru muru setatsion, tumaninah ari geus peuting kieu mah dina karéta téh.
Anjog ka setatsion Rancaékék, jrut turun laju muru tempat parkir.
Karék gé rék nyetater belentrang sora nada panggil bbm disada, panasaran dibaca “Lis, urang mah rajeun téh aya nu ngapélan datangna numpak KRD. Asa teu purun lah!” Ngahuleng! Ti manéhna, kawasna mah salah kirim.
“Are you lonesome to night…” Galindengna Anne Muray minuhan rohangan mobil.

DEWI SRI

Kénging Roy Asmarandana
Dipidangkeun dina lapak 25 Oktober 2015 21:15:17

"... Béas raskin tos tiasa dicandak. Ka nu tos gaduh kupon, langsung waé ka bumi Pa RW...," nongtoréng na toa masjid.
Brul nu tos biasa meunang jatah, nyokot hancengan séwang-séwangan.

Srék.. Srék, Ceu Eha napikeun béas semu geuneuk jeung loba kutuan di lawang dapur. Anteng milihan sérah ku leungeun katuhu, nu kéncana nunjal nyiru.
"Deudeuh teuing, Ceu!" Halimpu, sora hareupeun.
"Muhun, Neng!" Ngagebeg. Saha nu datang?
"Gentosan ku nu ieu, nya!" Nu geulis ngasongkeun kérésék, eusi béas.
Teu ngawalon. Satengah teu sadar, eusi nyiru di kana bobokokeun. Song, barter. Can gé kumpul pangacian. Léos, nu geulis dikabaya bodas ngiles.

Pasosoré di balé désa geus simpé, kari Ki Ulis keur ngaréngsékeun laporan.
Kulutrak bray.
"Sampurasun...!" Halimpu, sora ti lawang.
"Ram... Rampés...!" Ulis kagét, "Aya kaperyogian naon, Neng?" Neuteup nu dikabaya bodas.
"Iyeu badé nyanggakeun béas." Ngasongkeun boboko, "Cik cobian ku salira. Kumaha rasana sangu tina béas hapeuk geuneuk tur kutuan?" Sorot socana silalatuan.

REUWAS

Kénging Hadiwijaya
Dipidangkeun dina lapak 24 Oktober 2015 12:48:49

Wanci isuk-isuk. Langit medem. Kaayaan sabudeureunna matak hémeng katempona. Tara ti sasari. Teu katénjo jelema nu tatan-tatan rék indit ka tempat pagawéanana. Manuk piit nu biasa euntreup bari tinggarajleng kana suhunan imah. Teuing kunaon, teu katémbong. Dumadakan. Jelema tingberetek lalumpatan. Teu kolot, teu budak. Teu awéwé, teu lalaki. Réang tingjarerit. Kaayaanana matak harénghéng, pikasieuneun. Sakedap nétra. Kapireng aya sora tarompét nu ditiup rosa nakeran. Ngajelengéng kana ceuli-ceuli nu tara daék ngadéngékeun perkara hadé jeung bener. Jelema mingkin réang tingjareritna. Leungeunna narutupan ceulina, nu mimiti merebey kaluar getih kentel. Jelema beuki tingbelecir lalumpatan. Badis anak panah, nu kaluar tina gondéwana sinatria Arjuna. Gunung-gunung patingjelegur, bari ngutahkeun lahar panas. Gedong-gedong sigrong, nu biasa dipaké ujub jeung takaburna jelema, ngadadak raruntuh, digénjlongkeun ku lini badag. Kuring nu nyaksian kajadianana, ukur bisa ngeclakkeun cipanon. Teu sadar, pamajikan nyampeurkeun.
"Pah, nuju nongton pilem naon?" pokna, ngagareuwahkeun.

KASATIAAN

Kénging Emalia Ilyas
Dipidangkeun dina lapak 24 Oktober 2015 10:34:05

Bantal geus kacida lépétna jeung bau cimata nu mindeng cipruk. Teu kapoé.Hawa kanalangsa kukurilingan sakulibeng kamar.
Kulutrak panto.
"Néng...," halon.
Biwir dibenyéng, sangkan imut. Bantal wadah cimata gancang disumputkeun. Malik neuteup nu ngajanteng. Gagah jeung gandang. Dina setélan jas jeung dasi. Nyurup pisan. Hanjakal bet nguyung.
Gentak disampeurkeun. Ka dua pipina diusapan pinuh ku kadeudeuh. Gep, leungeun kuring dicekelan.
"Bolaykeun we nya?" haréwosna. Neueulkeun ramo-ramo kuring kana dadana nu gumuruh.
"Abdi ikhlas, Akang. Rido..., sumangga geura angkat ku pangjajap kanyaah abdi."
"Naha atuh teu kersa nyarengan?"
"Abdi istri nu gaduh kénéh rasa, sanés malaikat nu suci ati. Wayahna...."
"Kajeun teu gaduh turunan tibatan ngaraheutan Enéng," pokna dareuda.
Hayang teuing ngabedahkeun cimata dina dadana. Tapi pan ieu lalakon téh kuring nu ngajurung-jurung. Bari ituna ikhlas jadi nu ka dua.
Ahirna mufakat. Kuring ngeukeuweuk atina, ragana panganténan di peuntaseun carita. Pikeun sirung-sirung ngora karajaan cinta kuring, Manéhna jeung..., Maru!

SAJADAH EMA

Kénging Éboéd
Dipidangkeun dina lapak 23 Oktober 2015 18:51:41

"Tong dipindah-pindah!" Taya nu wantun ngukumaha, ngampar pengkereun pisan paimbaran. "Éta téh mas kawin ti Apa hidep, mun Ema solat na sajadah éta asa diimaman ku anjeunna." Bari jeung saleresna, sajadah éta pisan nu dianggo unggal Ema netepan sanaos tos kaciri semu kucel. Komo saparantos dikantunkeun ku jenatna Apa, can kantos ningal Ema nganggo sajadah nu sanés. Maskét. Sakali waktos, sajadah diseuseuh ku si Bibi. Hideng ti dituna mah, pédah tos lami teu ngambeu cai. Na atuh, si Bibi diseuseulan laklak dasar. Nembé ningal Ema nyeuseul sapertos kitu. Si Bibi, ngayekyek. Ngeluk, rumaos lepat.

Ema téh nyaah pisan kana sadaya barang kakantunan Apa. Mung, kana sajadah mah asa aya langkungna. Malihan mah Ema téh kantos sasauran, omat mun Ema nyusul Apa pangrawatankeun. Duh, bagja temen janten sajadah. Dipikameumeut ku Ema nu soléhah.

Kep. Sajadah ditangkeup pageuh. Laju diambung. Sanaos tos lalayu sekar, seungitna henteu leungit. Sup, disimpen na tumpukan lomari pangluhurna. "Mugia Ema sareng Apa diriksa ku Mantenna." Teu karaos aya nu ngeclak tina juru soca.

AING

Kénging Mumu Munawar
Dipidangkeun dina lapak 06 Agustus 2016 00:03:21

Bapa maneh lain dulur maneh lain salaki maneh lain...asa teu kudu aing mikiran maneh, jeung asa teu kudu oge aing ngahariwangkeun maneh anu ayeuna keur nyaba. Naon urusanna da aing mah lain naon-naonna maneh. Tapi naha uteuk aing mikiran wae maneh? Nya naha oge hate aing hariwang wae ka maneh? Ari aing siga nu teu boga cedo? Pan sidik aing teh nyaho, maneh teh boga anak jeung gableg keneh salaki? Pan aing oge nyaho aing teh sobat kameumeut salaki maneh? Aing nyaho maneh bruk-brak ka aing teh kusabab aing sobat dalit salaki maneh. Naha ari aing siga nu teu gableg cedo kalah hayang anu leuwih ti maneh? Tapi dalah dikumaha, bongan maneh ka aing sok bela, aing jadi boga rasa.Lain teu ngukur ka kujur, lain teu boga rumasa, kiwari aing rek jujur, ka maneh aing teh..........

LADANG NYANDUNG

Kénging Puja Wardana
Dipidangkeun dina lapak 05 Agustus 2016 17:57:29

Nyawang mangsa katukang. Abah Odang loba kahayang, ieu hayang, itu hayang. Ngaojah-ojah anu disinjang, ngagagabah ka nu lenjang. "Horsaaah!" unggal mojang dihoyah-hoyah. Loba uyah beuki nyeuhah, Si Abah kalakah motah. Lauk buruk teu wasa mijah, ngeluk taluk dititah ingkah. "Walah... nyaan, Si Abah sarakah," ceuk Ma Yayah, ngawasitan siger tengah. Rebun-rebun tuturubun turun ti Ibun, ampun paralun teu kuat katungtun utun. Jurus jétun anu édun, nu culun matak kayungyun. Sumput salindung, bari nyumput kadon nyandung. Cakcak hitut tingpelendung, cacakan kerejut nurus tunjung. Ngahégak muru ka Bandung, ngagakgak tepung jeung Nunung. Kotoplak, kotoplak, sendalna semplak taya keur nyambung. Geplak, geplak! Ngagolépak neunggar nu kerung. Soak keuna campelak, ladang nyandung meunang talapung. Goak, "Nuuung!" Grung, grung, ngung....! Ngagoak, tuluy nyemprung.

ÉLÉH KU PAIS LÉLÉ

Kénging Atiqa Naim
Dipidangkeun dina lapak 05 Agustus 2016 11:10:49

Geus ampir dualas taun Odang jeung Nyi Rukmi ngambah sagara rumah tangga tapi euweuh menyatna. Hirup teu weléh ditalikung ku kasusah. Usaha mah teu kendat-kendat. Tapi ku pajamanan kiwari nu sagala kudu dibeuli mah matak ripuh."Nyi, Akang rék barangsiar sugan aya milik saréréa."Pleng sapoé jeput, malah kakara mulang isukna."Ngador wè! Tos ti mana wayah kieu karék mulang, mana ladang usaha téh? Sugan tos ngeukeupan randa samah!" Nyi Rukmi ngacaprak badis kacang ninggang kajang."Déngékeun heula Uing ngomong!" Derekdek Odang nyaritakeun lalampahanana ka imah Bah Jambrong. Narékahan hayang babari usaha.Isukna Odang naék ka para. Ngamimitian tapa patpuluh poé teu meunang sapatemon, teu meunang panggih jeung jalma. Dahar ukur tilu guruntul sangu sagedé kaléci, nginum ukur tilu regot, diasongkeun maké tali dikérésékan.Poé ka tilusalapan. Imah tiiseun."Odang...! Ieu Uing Abdul mawa pais lélé...!" Aya nu gogorowokan.Sabil. Geus lawas aya kana juh taunna teu panggih jeung ki sobat jaba mawa dahareun karesep manéhna.Odang teu wasa ku pangbibita. Bobor karahayuan.

SALAH MÉRÉ CONTO - SETALI TIGA UANG

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 05 Agustus 2016 10:50:45

(repost)“Meuli hayam satalénan,diparaban ku bakatul.Lamun hayang diajénan,kudu ngajénan ka batur,"Pa Guru masihan conto sisindiran payuneun murid kelas 5 SD.“Punten Pa Guru, satalén téh sabaraha rébu?” Ahmad, salah sahiji murid nanya.Pa Guru imut, “Barudak, satalén atanapi satali mah artos baheula, seueurna 2,5 ketip.” Barudak sakelas ngung-ngong pada nanya.“Dupi saketipna sabaraha, Pa?“Saketipna 2 kelip”"Dupi sakelip?""Sakelip teh 2 gobang."“Dupi sagobang?”“Sagobang mah 2,5 sén,” mimiti lieur ku pananya barudak.“Sasénna, sabaraha pa?”“Sasén téh sapersaratus rupia,” rada ngarénghap.“Pa, aya paripaos ‘setali tiga uang’, éta artosna naon wungkul?”Hadeuuuh.. bet kieu balukarna, ngagerendeng.“Riwayatna kieu barudak, satali atanapi satalén artosna tilu, artos ketip/picisna 2 ditambih artos kelipna 1. Saketipna 10 sén, upami sakelip 5 sén artosna bolong. Janten satalén téh 25 sén. Kumaha barudak kahartos?”Barudak kalah patingharuleng.“Pa Guru, pun biang mésér hayam salawé rébu rupia. Upami hayam satalénan, kénging sabaraha hayameun?”Beu!? Ngahuleng sajongjonan. Tong disebut guru mun éléh géléng. “Taaaah! pananya éta kanggé PR, énjing dikempelkeun!”

KONTAK

Kénging La Mun
Dipidangkeun dina lapak 05 Agustus 2016 10:13:46

"Bu, konci dititipkeun di tukang cukur, a ngajajap heula mamah ka dokter." Eusi sms kanu jadi indung budak, da kabenern diimah suwung. Sajolna ti dokter, kasampak budak kuring nu karèk jejeg 3 taun nyampeurkeun bari nanya"Bapa, Nènè sakit?". Teupati lila, hing ceurik budak téh. Kuring hèlok, hareugeueun. "Damang, nènè mah damang" walon kuring ngupahan, bari nangkeup budak. Sihorèng, salila di dokter tèh budak di imah nananyakeun nini na ka aki jeung indungna.

A THOUSAND YEARS

Kénging Firda Aulia
Dipidangkeun dina lapak 05 Agustus 2016 01:30:22

Iyon guling gasahan. Headsét napel na ceulina, tembang kameumeut jadi panganteur mapag tunduh. Kagambar deui na ciptaan basa curuk Bim nu sagedé cau ambon mupus késang na punclut irungna. Tuluy nyintreuk bangun nu gereget."Ih !" Iyon ngadilak."Mun euweuh péso, jigana bisa dipaké nyiksikan bawang yeuh irung" Bim nyéréngéh, mencét irung Iyon."Daripada éta, ngadungkuk kos guha Jepang" Iyon nunjuk irung nu gedé jaba rebéh. Nu dipoyok ngabarakatak nepi ka eundeur taktak. Rangu, matak dédéngéeun. Sora nu geus lila dipikasono. "I have died every day waiting for you. Darling don't be afraid I have love you for a thousand years, I love you for a thousand more..." Tembang nu nganteur panglamunan ngacacang ka nu dipicangcam, nu teu daék datang najan ukur na impian.

HAYANG NYAHO WÉ

Kénging Wahri Wahyudin
Dipidangkeun dina lapak 04 Agustus 2016 15:48:02

Mun téa mah aya pigantiaeunnana, mending gantina, mun enya mah aya jalan séjén mending kadinya. Udagan karahayuan, bagja waluya. Ka talun sarukacitaKang Amin jasadna étaParalun murak caritaIeu fikmin maksadna éta"Bah rék nyiar jagir nya?" Mang Unang nanya Abah. Nu ditanya ukur unggeuk. "Kahadé Bah ka wewengkon éta mah teu meunang nyebut jalu nya." Mang Unang ngingetan Abah. Nu diingetan hayoh noyod. Anjog kanu dituju jol pok baé Abah nyarita " Alus yeuh Munding jalu téh, bogoh. Rék dikaluarkeun sabaraha?" Abah ngajukeun réga. Tukang Munding satengah ngarénjag, niatna hayang ngélingan."Baé atuh kula mah lain pituin urang dieu. Ngomong naon gé hak kula." Walon Abah surti kituna mah.Réngsé babayar munding ditungtun bari ngahéot semu bungah, sanggeus meuntas lembur munding dicangcang na tangkal kaboa. Abah rurut-rérèt nguliwed handapeun tangkal loa. Brigidig.., tuluy metik daun rék ngusap urut ngacirna, tuluy rumpu-rampa, ngahuleng ngaragameneng. Heran kacida, endog manukna leungit kabéh.

BANDUNG 19 OKTOBER

Kénging Denia Sonata
Dipidangkeun dina lapak 04 Agustus 2016 09:45:44

Mobil kursus ngageuleuyeung lalaunan. Meulah Jalan Soeta. Salma nurut kana pituduh Luki. Lebah Métro mall, katempo tina sepion, BMW hideung nu ti tadi nuturkeun geus aya tukangeun."Luk, pasang séatbélt!""Kalem wé, Sal.""Turut aturan lalu lintas!" Salma nincak gas. Luki tijengkang kana jok. Mobil nyemprung. Suat siet nyalip. Luki colohok. Cenah can bisa nyetir?!"Lalaunan, Saaal! Ning Énté geus jago?!""Jempé! Japanish sialaaaan.!" Salma ngutruk.Lampu beureum lebah stopan Gedébagé, Salma ngerém disakalikeun. Ciiiiittt.. Mobil malang tengah jalan. Tiiinnn.... Klakson réang. Ciiiittt... BMW méh adek kana mobil kursus. "Awaaaasss!" Luki nyorowok.Salma kaluar disusul ku Luki. Tina BMW turun lalaki gandang, Ryuji, peranakan Jepang-Sunda."Baku ari geus pipilueun téh!" Salma nyorongot. "Sabar, Sal!" ceuk Luki. Salma ngadadak samar polah, beungeutna semu beureum basa Luki nyepeng leungeunna. Nempo paroman Salma, Ryuji surti mun sobatna naksir Si Luki. Karasa aya nu nyentug na angen. Haleuang Candil Seurieus na radio asa ngalelewé basa BMWna nyemprung deui.

JURIG FÉSBUK

Kénging Erna Yulianti Eryu
Dipidangkeun dina lapak 04 Agustus 2016 07:06:17

Hudang saré téh lain koréjat langsung ka cai, kalahka leungeun uyap-ayap néangan hapé na handapeun bantal. Haleuang sora adan. Lain solat tapi fésbukan. Nyaan jaman kiwari jelema teu sieuneun ku Gusti, tapi sieuneunna ku jurig. "Nna geura gugah tos subuh, geura alloh." Ceuk indung kuring ngahudangkeun. Padahal mah kuring téh geus hudang ngan api-api saré kénéh wé héhé. Sssttt...! Tong gandéng kétang ah bisi katohyan keur fésbukan. Sok panasaran tuh da ari saméméh solat subuh can muka fésbuk téh, kadang niat ogé sok salah, "Niat abdi solat subuh bari madep ka hapé, fésbukan...!" Moal diparatkeun ah niatna, pamali.

SPEKTAKULER

Kénging Atep K Rahman
Dipidangkeun dina lapak 03 Agustus 2016 23:00:55

"Priiitt!" Robert Mugabe ngamimitian pertandingan.Obama ngoper bal ka Luiz Inácio Lula da Silva. Lee Myung-bak nyirinting rek ngarebut bal. Buru-buru dioper ka jangjang kenca, Jose Manuel Santos. Emir Hamad datang ngahadang. Bal digutak gitek saeutik, Emir hamad kakolongan. Datang Bhumibol Adulyadej megung pilumpateun, kagok édan, laju dibalapkeun nepi ka tungtung garis. Meneran meunang lumpat. Sanggeus merenah, bal diapungkeun ka kotak pinalti. Kabeneran Obama jeung Fernando Lugo geus nungguan.Jokowi nyorowok ka Abdullah jeung Hi Jintau sangkan ngajagaan maranéhna. Aki Hito dibaturan Nguyễn Minh Triết datang ngabantuan. Gajleng, Obama mapag bal didempét ku Abdullah. "Desh!" Bal kahéden, nyiriwik ka juru luhur beulah katuhu gawang. Jokowi ngabelesat hiber muru bal."Luar biasaaa! Penyelematan spektakuler! Selamatlah gawang tim Asia dari kebobolan oleh tim Amerika. Pertandingan pembuka Piala Dunia Antar Presiden yang memperebutkan Piala 'Kakarén Lebaran'. Sepertinya akan berjalan dengan seru." Ceuk Elizabeth II, nu didapuk jadi komentator lapangan.